Επιστημονική Ομάδα

Παναγιώτης Βαρκόπουλος

MSc Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Ο Παναγιώτης Βαρκόπουλος είναι Ψυχολόγος, Συστημικός-Υπαρξιακος Ψυχοθεραπευτής ομάδων, οικογένειας, ζευγαριών, ενηλίκων, παιδιών και εφήβων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, πήρε το πτυχίο του στην ψυχολογία με ειδίκευση στους τομείς κοινωνικής-κλινικής και σχολικής ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2008 αφού πρώτα διεξήγαγε την πρακτική του άσκηση και εθελοντισμό στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο στο τμήμα παιδοψυχιατρικής. Το 2009 ολοκληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως οπλίτης ψυχοκοινωνικής μέριμνας και επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται με παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες , συμβουλευτική γονέων. Έχει εκπαιδευτεί στην Υπαρξιακή-Συστημική Ψυχοθεραπεία, παρακολούθησε το ετήσιο σεμινάριο εξειδίκευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα Σύγχρονα Θέματα Ειδικής Αγωγής: Μαθησιακές Δυσκολίες-Δυσλεξία και το ετήσιο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σε θέματα σχετικά με τις εξαρτήσεις του ΚΕΘΕΑ. Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διασυνδετική Ψυχιατρική» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2010 εργάζεται ως Ψυχοθεραπευτής ιδιωτικά και το 2021 ίδρυσε το Κέντρο Ψυχοθεραπείας «Συνυπάρχω».

 

 

Μαριστέλλα Παπαγεωργίου

MSc Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια
Είδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού

Η Μαριστέλλα Παπαγεωργίου είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και κοινωνική ανθρωπολόγος.
Ολοκληρώνοντας τις αρχικές της σπουδές στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνέχισε τη σταδιοδρομία της στον κλάδο της ψυχολογίας.


Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας (Université Paris-8, Vincennes Saint-Denis, Γαλλία), με ειδίκευση στην ψυχολογία παιδιών και εφήβων και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Msc) με τίτλο «Ψυχολογία της ταυτότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων» (Πάντειο πανεπιστήμιο).


‘Εχει συνεργαστεί με το τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής Περιστερίου (μονάδα Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, Ψ.Ν.Α.) όπως και με την κοινωνική Υπηρεσία του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» στα πλαίσια της ακαδημαϊκής της πρακτικής. Επίσης έχει εργαστεί σε επίπεδο παράλληλης στήριξης σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς με μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.


Από το 2016 πραγματοποιεί την εκπαίδευσή της ως ψυχοθεραπεύτρια Υπαρξιακής και Συστημικής Θεώρησης στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη».
Παράλληλα είναι εκπαιδευόμενη ειδικός θεραπευτικού παιχνιδιού στο Play Therapy Greece.
Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου από την Περιφέρεια Αττικής (Αρ.Πρωτ.: 4348). Eίναι μέλος της Play Therapy International καθώς και Τακτικό Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.


Είναι συνεργάτης του Κέντρου Ψυχοθεραπείας «Συνυπάρχω» από το 2021.

Δημήτρης Κλάππας

MSc Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Ο Δημήτρης Κλάππας είναι πτυχιούχος από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου Fernuniversität in Hagen της Γερμανίας (Bachelor of Science in Psychology), όπου συνέχισε τις σπουδές του με ένα διετές μεταπτυχιακό στο ίδιο πανεπιστήμιο (Μaster of Science in Psychology). Μόλις ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές σπουδές του, επέλεξε να εκπαιδευτεί πάνω στην Συστημική και Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία στο εξαετής πρόγραμμα του Ψυχοθεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «Αντίστιξη».

 

Στην πορεία της επαγγελματικής του εξέλιξης έχει εργαστεί θεραπευτικά και συμβουλευτικά σε διάφορους χώρους ψυχικής υγείας. Για σχεδόν δύο χρόνια ήταν ενεργός στην ένωση «Μαζί Για Το Παιδί», όπου δούλεψε συμβουλευτικά στην Πανελλαδική Γραμμή Υποστήριξης 11525, όπως και ως συνθεραπευτής σε ομάδες γονέων. Για μια σχολική χρονιά ήταν υπεύθυνος ψυχολόγος του Ιδιωτικού Εκπαιδευτήριου «Ευρωπαϊκό Πρότυπο». Στο Ευρωπαϊκό Πρότυπο πραγματοποιούσε συμβουλευτικές και θεραπευτικές συνεδρίες με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Μέχρι και σήμερα δουλεύει εθελοντικά στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας, στο Τμήμα Εφήβων όπως και στην Συμβουλευτική & Ψυχολογική Υπηρεσία Δήμου Διονύσου. Στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής βλέπει θεραπευτικά ενήλικες και εφήβους και στην Συμβουλευτική & Ψυχολογική Υπηρεσία Δήμου Διονύσου συμμετέχει σε δράσεις και ομιλίες ψυχολόγων σε σχολεία.

 

Είναι συνεργάτης του Κέντρου Ψυχοθεραπείας «Συνυπάρχω» από το 2021.

Μοροχλιάδης Αλέξανδρος

MSc Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

ΜΟΡΟΧΛΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Είναι πτυχιούχος από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο σύντομα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ψυχολογία: Κοινωνικές Ταυτότητες και Διαπροσωπικές Σχέσεις». Από το 2017 πραγματοποιεί την εκπαίδευσή του ως ψυχοθεραπευτής Υπαρξιακής και Συστημικής Θεώρησης στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη».


Έχει συνεργαστεί με τον ψυχιατρικό τομέα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», με το οικοτροφείο για ψυχικά νοσούντες «Άγιος Κοσμάς» του φορέα «ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ» και με το τμήμα ήπιας παρέμβασης «ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» στα πλαίσια της ακαδημαϊκής πρακτικής του. Ακόμη, έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης του τμήματος εφήβων στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας, ενώ με την έναρξη της πανδημίας COVID-19 προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του στη γραμμή στήριξης για τον κορωνοϊό «1110» της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.


Από το 2021, απασχολείται ως ψυχολόγος – σύμβουλος ψυχικής υγείας στο «ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας», παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικά σεμινάρια και υπηρεσίες βραχείας ψυχοθεραπείας δια ζώσης, τηλεφωνικά ή διαδικτυακά σε συνανθρώπους που έχουν πληγεί από την πανδημία της COVID–19. Ταυτόχρονα, από το 2020 συμμετέχει στην Τοπική Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Νέας Σμύρνης ως ψυχοθεραπευτής, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας και βραχείας ψυχοθεραπείας στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου. Είναι συνεργάτης του κέντρου ψυχοθεραπείας «Συνυπάρχω» από το 2021.